loader

Hogyan növelheti kompresszorának élettartamát?

blog-image

Ahogy más munkaeszközökkel és berendezésekkel, úgy a kompresszorokkal kapcsolatban is igaz, hogy az élettartamuk növelésének érdekében bizonyos időközönként szükség van a karbantartásukra. Ez nem bonyolult művelet, ráadásul rövid idő alatt elvégezhető, és rengeteg kellemetlen pillanattól kíméli meg a berendezésekkel dolgozó szakembereket.

A kompresszor használata után le kell engedni a nyomást a rendszerből, így meg lehet védeni a tömítéseket. A kompresszorok meghibásodásáért gyakran a korrózió a felelős, aminek elkerüléséhez a kompresszor tartályán található leeresztő csavar meglazításával legalább 10-15 üzemóránként ki kell engedni a tartály alján összegyűlt vizet és olajat. Mindezeken kívül fontos, hogy a kompresszort évente megtisztítsuk, különös figyelmet fordítva a levegőszűrőkre, ugyanis nem ritka az sem, hogy a rövid élettartamot az elhanyagoltság okozza.

Ha kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy kompresszort szeretne vásárolni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

14 JAN 2019