loader

Kompresszor karbantartás: Nekünk a készülékek utóélete is fontos!

blog-image

Megvan a kompresszora, de szeretne meggyőződni annak tökéletes működéséről is? Cégünk filozófiájának egyik fontos része, hogy törődjünk a már eladott kompresszorok utóéletével, és gyorsan tudjunk segítséget nyújtani, amennyiben szükséges. Hogy mikor szükséges a kompresszor karbantartás? Eláruljuk!

Dugattyús kompresszorok esetében például fokozott figyelemmel kell kísérni a szívó- és nyomószelepek működését, ezek ugyanis az eszköz legsérülékenyebb részei. A dugattyúrúd helyzetének megváltozása, valamint a forgattyútengely és a dugattyú közötti kapcsolat meglazulása is sok gondot eredményezhet. Ez utóbbi a működés közbeni hangos és folyamatos kopogás miatt hamar észlelhető és diagnosztizálható probléma.

A kompresszor karbantartás akkor is szükséges, ha tartunk a légsűrítés közben a tartályban lecsapódó víz mennyiségétől, a túl sok víz ugyanis nagy hibalehetőséget rejt magában. Az akkumulátor és az olajhasználat is folyamatosan figyelendő.

Láthatja, hogy sok lehetséges veszély leselkedhet eszközére. Ha úgy érzi, Önnek is kompresszor karbantartásra van szüksége a problémák megelőzése érdekében, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

19 APR 2018